Si ets del sector, parla com un/a del sector!

Si us han convidat mai a algun esdeveniment i heu tingut l’oportunitat d’estar a prop de l’equip organitzatiu, probablement sabreu del què us parlem.

En l’entrada al bloc d’avui us compartirem algun vocabulari professional del nostre sector, que podeu anar adquirint durant aquest 2023.

Si vols acabar formant part d’aquest món, et posem el teu objectiu una mica més fàcil.

Amb els nostres anys d’experiència, hem anat adquirint noves paraules, moltes d’elles anglicismes. A continuació, us deixem un llistat de 10 de les paraules que més utilitzem en el nostre dia a dia (i així no haureu de googlejar-ho 😊):

 

 1. ASAP: Anglicisme que significa As Soon As Possible, tan aviat com sigui possible.

 

 1. Atrezzo: objectes, accessoris o vestuari usat per decorar un espai o aquells que utilitzen els ponents, actors o animadors.

 

 1. B2B – business to business: transaccions comercials entre empreses.

 

 1. Brainstorming: “tempesta d’idees” o tècnica grupal que promou el desenvolupament de noves propostes sobre un assumpte.

 

 1. Chyron /cairon/: petits rètols o requadres que mostren el nom del ponent, empresa, càrrec o alguna informació addicional.

 

 1. Fee: tarifa, honorari amb anglès.

 

 1. Feedback: retroalimentació, conjunt de reaccions, respostes i opinions que ens dona l’interlocutor.

 

 1. Gobo: Disc metal·litzat perforat o de vidre resistent a altes temperatures, característiques que permeten realitzar projeccions de grans dimensions.

 

 1. Lanyard: cinta o corda pel coll amb l’objectiu de subjectar el badge.

 

 1. Mailing: eina de màrqueting que permet arribar de forma personalitzada a integrants d’una base de dades i obtenir una resposta mediable.

 

Va, i una de propina 😉

 1. Venue: espai, lloc, recinte i/o seu on es celebra un esdeveniment.

 

En coneixíeu alguna? Segur que sí! Ja teniu una primera empenta pels amants d’aquest sector, i pels qui no, “el saber no ocupa lugar” 😉

 

Per molts moments eterns!

 

Fins aviat 🙂